ASSA OEM stärker sitt kundfokus med hjälp av en ny organisation och ett nytt namn

Vi byter namn och anpassar vår organisation för att fortsätta bygga en ännu starkare skandinavisk struktur och ett starkare varumärke för kunna ge våra kunder högre värde.

 

Varför?

Med den nya organisationen och det nya namnet skapar vi tydlighet och förenklar för såväl anställda som kunder och partners. En väl sammanhållen skandinavisk organisation och ett gemensamt namn ger oss förutsättningar att leverera bättre produkter och innovativa helhetslösningar.

 

Vad förändras?

I Sverige förenas företagen ASSA AB och ASSA OEM AB under det nya namnet ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden AB. Sammanslagningen och namnbytet planeras vara genomfört den 1 november 2018.

Vi tar parallellt fram en ny skandinavisk organisation som kommer att gälla från och med 1 januari 2019.

Mycket kommer att vara detsamma; produkterna, erbjudandena, människorna och vår inriktning kommer inte att ändras. Vår lokala förankring och stolta historia kommer även fortsättningsvis vara med. Men du kommer att mötas av ett nytt namn och en ny logotyp på våra förpackningar, nytt utseende på vårt marknadsmaterial och ett nytt företagsnamn på skyltar, fakturor, orderbekräftelser, i mailsignaturer och så vidare.

− Vårt främsta syfte med förändringarna är att skapa en tydlig och stark organisation som levererar en portfölj av produkter och lösningar för våra kunders och partners framtida utmaningar, säger Marie Samuelsson, Market Region Manager Scandinavia.

− Tillsammans bygger vi ett ledande varumärke som är starkt, globalt och välkänt. I framtiden kommer vi att möta marknaden med den starkaste portföljen av produkter och lösningar, allt med inriktning på kundupplevelse och enkelhet. Det kommer att öka vår konkurrenskraft och vi är fortsatt varumärket som står för innovativa lösningar som är smartare, mer integrerade och mer väldesignade.

 

Lär dig mer om ASSA ABLOY Opening Solutions

 

Frågor och svar

Jag är kund hos ASSA OEM AB idag, hur påverkas jag?

Svar »

Du blir nu kund hos ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden AB när ASSA OEM AB och ASSA AB slagits ihop. Det enda som blir annorlunda är namnet och organisationsnumret. Du har kvar din vanliga kundkontakt och kan köpa våra produkter som vanligt.

Vilka företagsuppgifter gäller efter fusionen?

Svar »

Namn: ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden AB
Organisationsnummer: 556034-3161

Fakturaadress:

ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden
P.O.Box 371
SE-631 05 Eskilstuna
Sweden


Bankuppgifter:

Account number: 53041009889
IBAN: SE9650000000053041009889
BIC: ESSESESS

Kommer förändringen ha någon påverkan på produktutbud eller sortiment?

Svar »

Ett av syftena med förändringen är att stärka vår förmåga att utveckla nya produkter och lösningar för våra OEM-kunder. Vårt nya namn påverkar inte bredden av lösningar vi tillhandahåller.

Vem kontaktar jag om jag vill veta mer?

Svar »

 Vänligen kontakta din vanliga representant för att få svar på dina frågor.

Kommer det gamla varumärket försvinna från återförsäljarna?

Svar »

Varumärket ASSA kommer successivt ersättas av ASSA ABLOY hos återförsäljarna. Skyltar, marknadsmaterial, produkter och förpackningar kommer gradvis ersättas med ny logotype.

Ändras sättet att beställa produkter, göra förfrågningar eller skicka reklamation?

Svar »

Vi håller successivt på att ändra kontaktvägar, hemsida etc, men befintliga mailadresser, webadresser, inloggning för reklamation mm kommer att fortsätta fungera under en lång övergångsperiod. De nya kontaktvägarna är:

Hemsida
oem.assaabloyopeningsolutions.se

Order
order.gbg.se.openingsolutions@assaabloy.com

Kundservice
kundservice.gbg.se.openingsolutions@assaabloy.com

Kommer jag att ha kvar min vanliga kontaktperson?

Svar »

Det är bara namnet som förändras. Våra produkter är desamma och du behåller din vanliga kundkontakt. Du fortsätter att använda samma kontaktvägar för order, förfrågningar och eventuella reklamationer.