Säkrare hem

/global/scaled/2997x1303x25x393x1000x435/Other-ASSAOEM-Solutions-säkrare-hem.jpg

ASSA ABLOY Opening Solutions erbjuder OEM-marknaden säkerhetslösningar för privatbostäder som är anpassade för ett brett spektrum av miljöer från lägenhetskomplex till enskilda villor.

Flerpunktslås
Ett flerpunktslås är som namnet antyder ett lås som låser på flera ställen samtidigt. Förutom den ”vanliga” delen med handtag, regel och låscylinder har låset två extra hakreglar som kopplar samman lås och karm, på så vis inbrottsskyddet väsentligt.

För ytterdörr
ASSA ABLOY Connect MPL (Multi Point Lock) är namnet på vår serie flerpunktslås. Modellerna 410 och 2002 är anpassade för ytterdörrar. Dessa uppfyller kraven enligt Svensk Standard SS 3522, klass 3, godkänd låsenhet. Det innebär att låsen är angrepps-, dyrk- och manipulationsskyddade.

Både 410 och 2002 är dessutom utrustade med borrskydd. 

För fönsterdörr/altandörr
Altandörren är – vid sidan av fönster – den mest populära vägen in för tjuven. Ofta sitter här ett enkelt handtag som inte är låsbart. Tjuven knäcker då rutan, sticker in handen och öppnar dörren. Har du däremot en låsbar dörr blir det inte så enkelt. Då måste allt glas plockas ut innan det går att passera utan risk för svåra skärskador.

Att ha flerpunktslås i sina altandörrar är ett effektivt sätt att göra det svårare för inbrottstjuven. ASSA ABLOY Connect 410 MPL finns i utföranden som är väl lämpade för altandörrar med dorndjup ner till 35mm. Naturligtvis uppfyller även denna variant kraven enligt Svensk Standard SS 3522, klass 3, godkänd låsenhet.

För mer information om flerpunktslår vänligen gå till Flerpunktslås.